Funktionell skidskola handlar om:

Alla oavsett funktionshinder ska kunna åka skidor i Sveriges anläggningar. Oavsett om man är stående eller sittande åkare så ska man kunna lära sig åka skidor.

Kräver funktionsnedsättningen att man åker biski eller skicart så kan man anmäla sig till kurserna. Kursen har prisgaranti på licenser och man kan planera sin tid hur man vill ta licensen under vintersäsongen utifrån hur dina förutsättningar ser ut. 

Vi erbjuder licenstagning i skicart. Skicart  krävs en licens för att åka i SLAO:s anläggningar. Den utbildningen finns hos oss.

Biski krävs ett ansvarsintyg den utbildningen erbjuder vi.

Varför man kräver en licens i skicart och ansvarsityg/förarintyg i biski är pga de klassas som fordon i backen och vi utbildar säkerheten & tekniken bakom en skicart eller en biski. 

Till oss kommer man och testar sina skidkunskaper inför en licenstagning och tillsammans lägger vi upp den individuella tidsplanen att träna tekniken bakom en skicart eller biski. Vilket betyder att du kan jobba hemma och bo på hemmaplan med ändå nå målet att ta licens under vintern.

Är ni en förening, assistansbolag eller privatpersoner som vill att vi kommer till er hemmabacke och har en utbildning kontakta oss för offert. 

 

 

Funkisalpint erbjuder utbildning inom skicart och biski. Kontakta oss om du vill anlita oss inom handikappskidåkning.

  • Skicart
  • Biski

 

Företaget har Sundsvall som hemmabas men jobbar och erbjuder våra tjänster i hela Sverige. Det är bokningarna som styr hur många instruktörer som kan tas in på olika uppdrag och hur många utbildnings grupper som kan planeras under säsongen. Så boka i tid för att bli garanterad en plats.

Företaget är registrerat hos Bolagsverket och innehar Godkänd F-skattsedel